Aad De Haas Zaal Schunck

Geniet nog even van Aad de Haas - de kunstenaar, de mens

De tentoonstelling 'Aad de Haas - de kunstenaar, de mens' is nog maar twee weekenden te zien. Kom nog snel genieten van deze gratis tentoonstelling in de Aad de Haas zaal van SCHUNCK Glaspaleis.  

In deze tentoonstelling nemen we je aan de hand van diverse schilderijen uit de collectie en foto’s van muurschilderingen mee langs de vier stijlperioden van De Haas. Van de jaren veertig, met doezelig geschilderde sprookjesachtige paneeltjes met fragiele figuren en alledaagse voorwerpen, via de jaren vijftig - heftige penseelstreken in voornamelijk zwart, rood, wit en geel - en de jaren zestig, vol pastelkleuren, rode contourlijnen en abstracte vlakken, tot de beginjaren zeventig: de laatste periode van zowel zijn kunstenaarschap als van zijn leven. Dan schildert hij weer doezeliger, in rijke, intense tinten en zachte pastels. Ook in deze periode voert het thema erotiek de boventoon. De stijlen uit de drie voorgaande perioden lijken samen te smelten.

Ook leuk: om een beeld te geven van het bewogen leven van De Haas vervaardigde Berend Vonk speciaal voor de tentoonstelling een stripverhaal met diverse hoogte- én dieptepunten. Je ziet ook de documentaire Brieven aan de hemel van de kleindochter van De Haas, Zorba Huisman, voor een blik ‘achter de schermen’ van het leven van de kunstenaar en zijn gezin.

Benieuwd? Kom kijken, de tentoonstelling is nog t/m 10 maart gratis te zien, van dinsdag t/m zondag tussen 12:00 en 17:00 uur.