Nancy Nijsten

'Keuze van Nancy Nijsten' in SCHUNCK's Kunstdepot

Na de eerste 'Keuze van', door Emile Roemer, is het nu de beurt aan Nancy Nijsten. Zij heeft namens hulpgroep 'Een hart voor een ander' uit Heerlen een selectie uit de collectie SCHUNCK gemaakt.

Het Kunstdepot van SCHUNCK bestaat uit drie verschillende zalen, met elk een andere tentoonstelling. Twee ruimtes vormen altijd samen een thematentoonstelling die elk halfjaar wisselt. De eerste tentoonstelling krijgt het thema ‘kijken’, met werken uit de collectie waar mensen echt naar moeten kijken, waar verrassingen in zitten, of die je op het verkeerde been zetten. In de derde zaal is ruimte voor de tentoonstelling die wordt gecureerd door een gast. Deze wisselt vier keer per jaar. 

Na de eerste tentoonstelling, die werd samengesteld door Emile Roemer, is het nu de beurt aan Nancy Nijsten. Zij heeft namens hulpgroep 'Een hart voor een ander' uit Heerlen een selectie uit de collectie SCHUNCK gemaakt die vanaf 26 april te zien is.

SCHUNCK Keuze van Nancy Nijsten 2024 1

Andrei Roiter, Big O, 2007, olieverf en acrylverf op doek, 140 x 160 cm, collectie SCHUNCK, gemeente Heerlen.

Nancy Nijsten Schunck Kunstdepot

“Het is iets buiten mijn comfortzone, omdat ik eigenlijk niet zoveel van kunst weet, maar ik vond het erg leuk om eens te ervaren hoe het cureren van kunst werkt. Het schilderij dat mij het meeste aansprak en me echt is bijgebleven was een groot doek van kunstenaar David Bade. Het is kleurrijk en geeft een beetje een jaren tachtig gevoel. Jammer genoeg was het met z’n 260 x 350 cm te groot om in het Kunstdepot te passen. Het tweede werk dat mij echt aansprak is wel te zien in mijn tentoonstelling: het schilderij Big O van Andrei Roiter. Het liet me direct aan een mijnschacht denken. Dit schilderij zou ik zelf ook in mijn huiskamer hangen. De andere werken die hier verder nog te zien zijn, heb ik op gevoel gekozen”, vertelt Nancy.

Over Een hart voor een ander

Het team van ‘Een hart voor een ander’ zet zich in voor armoedebestrijding in Heerlerheide, een wijk in Heerlen-Noord. Dat doen ze door voedselpakketten te verspreiden en maandelijks het evenement 'Koffietijd' te organiseren, om eenzaamheid te bestrijden.

De keuze van Nancy is te zien van 26 april t/m 8 september 2024