Schunck Banner Website Museum 2

Nieuwe tentoonstellingen in SCHUNCK Museum

Heb jij hem al gezien? Ons nieuwe programmaboekje is er! Je vindt er alle informatie over ons aanbod voor het komende seizoen, maar je leest er ook over de nieuwe collectie-aanwinsten én andere nieuwtjes.  

Dit weekend begint de nieuwe programmering, waarin gevestigde namen het podium delen met lokaal talent. Daarnaast wordt er vanaf volgende week ook gewerkt aan een beter en mooier Glaspaleis.

Zoals altijd wordt er ook komend seizoen ontmoet en samengewerkt met diverse Heerlenaren, bijvoorbeeld in Curator voor een keer, David Bade Tekent Heerlen Onder de Tafel en Driver’s Seat – het jongerenprogramma van SCHUNCK. Uiteraard biedt SCHUNCK ook een divers en breed educatie- en presentatieprogramma, in samenwerking met onder andere het Nederlands Mijnmuseum, ‘PAND Heerlen, Schrit_tmacher, Stichting Mondriaan Zorggroep, Cultura Nova en vele anderen.

Culturele ambities

Artistiek leider Fabian de Kloe: “Met dit programma rondom de pijlers hedendaagse kunst en architectuur willen we ons blijven onderscheiden. Mede met oog op de ambitie van Heerlen om - in samenwerking met de stad en de regio - Culturele Hoofdstad van Europa te worden in 2033, bouwen we hiermee aan het verder versterken van de regio als baken van cultuur en voedingsbodem voor makers van de toekomst.”

Je vindt de folder bij een keur aan verdeelpunten, maar je kunt 'm natuurlijk ook ophalen aan de balie van het Glaspaleis. Liever digitaal lezen? Bekijk hem dan hier.