Zonder Titel Van Ge Karel Van Der Sterren

Werk van de maand april: Gé-Karel van der Sterren

Elke maand kiest conservator Virginia Hameleers een werk uit de collectie SCHUNCK, dat haar inspireert, boeit of op een andere manier bezighoudt. Werk dat te mooi is om niet te delen. In de maand maart is dat Zonder titel van Gé-Karel van der Sterren. 

"Bij projecten als ‘Curator voor een keer’ en ‘De keuze van..’ bladeren we samen met de deelnemers door de kunstcollectie om zo tot hun selectie van favoriete collectiewerken te komen. Het is altijd bijzonder om te zien waar de keuze op valt. Nancy Nijsten koos voor haar tentoonstelling in het Kunstdepot één van de eerste schilderijen die ik op een onverwachte plek aan de wand in het Glaspaleis zag hangen tijdens mijn eerste werkdagen bij SCHUNCK. Het viel meteen op."

Zonder Titel   Ge Karel Van Der Sterren

"Het is het schilderij Zonder titel van Gé-Karel van der Sterren. De kunstenaar werkt vaak met uitbundige kleuren en uitvergrotingen. Zo zien we op dit werk een close-up van twee blote voeten, wandelend door de modder. Onder één van de voeten lijkt een bloem – de enige aanwezige bloem – vertrapt te worden. Maar kijken we eigenlijk wel naar een close-up? Als je goed kijkt, lijkt de bloem geen bloem te zijn, maar een klein eiland, met palmboompjes. Doordat het, ten opzichte van de rest van de afbeelding, in dikke verfstreken op het doek is gezet, lijkt het eilandje zelfs tussen de tenen door van het doek naar buiten geperst te worden. De close-up is veranderd in een raadselachtig tafereel: iets dat kenmerkend is voor het werk van Van der Sterren. 
 
Benieuwd naar het werk en naar de andere keuzes van Nancy Nijsten? Haar selectie is nu, t/m zondag 8 september, te zien in het Kunstdepot van SCHUNCK."