Aad De Haas Striptekening 2 Schunck Banner

Werk van de maand: Berend Vonk

Elke maand kiest conservator Virginia Hameleers een werk uit de collectie SCHUNCK, dat haar inspireert, boeit of op een andere manier bezighoudt. Werk dat te mooi is om niet te delen. In de maand november is dat werk van Berend Vonk. 

Vanwege de verbouwing van het Kunstdepot en Atrium is de Aad de Haas-zaal enige tijd dicht geweest. Vanaf 30 november is deze echter weer toegankelijk voor het publiek. Een mooi moment dus om voor het Werk van de maand te kiezen voor een werk dat daar nu te zien is. Bijzonder genoeg geen werk van Aad de Haas zelf, maar een speciaal voor de Aad de Haas-zaal vervaardigd stripverhaal van cartoonist en illustrator Berend Vonk.

Het leven van Aad

We vroegen Berend het bewogen leven van Aad te tekenen, met diverse hoogte- én dieptepunten. Op treffende, grappige en vertederende wijze neemt Berend je in 22 tekeningen mee langs de geboorte van Aad, zijn ontmoeting met zijn toekomstige echtgenote Nel aan de Academie, zijn gevangenneming én vlucht naar Limburg tijdens de Tweede Wereldoorlog. Plus zijn allereerste opdracht in Limburg in de kerk van Wahlwiller.
 
Tijdens de tentoonstelling zijn schilderijen te zien uit de vier stijlperioden die Aad in zijn werk doormaakte, aangevuld met foto’s van muurschilderingen. De documentaire Brieven aan de hemel van zijn kleindochter, Zorba Huisman (regisseur en documentairemaker) neemt je bovendien mee ‘achter de schermen’ van het leven van de kunstenaar en zijn gezin. 

Aad De Haas Striptekening Schunck

Berend Vonk, striptekening over Aad de Haas