Basquiat the Artist and His New York Scene Schunck 2 Foto Fabian De Kloe

Museumzaal SCHUNCK gesloten voor verbouwing 

Bezoekers in de museumzaal tijdens de tentoonstelling Basquiat: The Artist and His New York Scene, 2019

Na de succesvolle tentoonstelling ‘Levenslang: 10 jaar David Bade in Heerlen’ deze winter, is de museumzaal van SCHUNCK per 11 maart gesloten wegens verbouwing. Deze sluiting duurt tot half september, dan opent de tentoonstelling Andy Warhol: Vanitas. 

De zes maanden durende sluiting betekent niet dat er bij SCHUNCK Museum niets te zien is. Dankzij de meerdere tentoonstellingsruimtes die het Glaspaleis te bieden heeft, is er tot half september nog genoeg aanbod. 

Kunstdepot 

Zo zie je in het Kunstdepot nog t/m 7 april de ‘De keuze van’, waarin Commissaris der Koning Emile Roemer zijn selectie uit de collectie SCHUNCK tentoonstelt. In de andere tentoonstellingsruimtes van het Kunstdepot kun je de eerste, eigen selectie van SCHUNCK (t/m 8 september) bekijken. Deze selectie vormt het startsein voor een serie waarin een steeds ander deel van de collectie wordt uitgelicht. Bij deze editie staat het thema ‘kijken’ centraal.

Wie het niet erg vindt om een paar straten te lopen, kan in het Raadhuis van Heerlen een andere selectie uit de collectie SCHUNCK bewonderen, in de tentoonstelling ‘De collectie van toen tot nu tot ooit’.  In de Aad de Haas-zaal opent op 28 maart ‘Forget the rules’, de eindexamententoonstelling van het Bernardinuscollege, waarbij de leerlingen zich hebben laten inspireren door ‘Levenslang: 10 jaar David Bade in Heerlen’. 

April en verder 

Begin april is een nieuwe editie van ‘Dreaming Out Loud’ te zien, waarmee SCHUNCK een podium biedt aan jong talent. Dit keer toont Lizzie Veldkamp haar werk met een eigenzinnige installatie. In het Atrium zie je vanaf begin april ‘Shuttlecock’, een van de beroemde werken van Jean Tinguely. Deze ‘bevroren explosie’, bestaande uit de onderdelen van een raceauto, draait in essentie volledig om beweging. Eind april opent ook de tentoonstelling van Oekraïens kunstenaar Alevtina Kakhidze, met tekeningen, installaties, video’s en een performance, te zien in de vitrine en op de tweede verdieping van het Glaspaleis. Hierbij horen ook de werken van diverse Oekraïense kunstenaars, te zien in de Sint-Pancratiuskerk. 

Naast deze diverse tentoonstellingen zijn er de komende maanden nog vele andere evenementen en activiteiten bij SCHUNCK. Kijk in de agenda voor het actuele aanbod.