Lizzie Veldkamp

SCHUNCK presenteert nieuwe tentoonstellingen

Werk van Lizzie Veldkamp

In aanloop naar de grote tentoonstelling Andy Warhol: Vanitas in september, presenteert SCHUNCK de komende tijd een flink aantal andere presentaties op verschillende plekken in het gebouw. Vanaf 7 april zijn Jean Tinguely's 'Shuttlecock' en een nieuwe editie van Dreaming Out Loud te zien.

Jean Tinguely 

De sculptuur ‘Shuttlecock’ kan worden gezien als een ‘bevroren explosie’, bestaande uit de onderdelen van een raceauto, die piept en kraakt zodra het in beweging wordt gebracht. Jean Tinguely staat internationaal bekend om zijn bewegende en zelfvernietigende machines die een spektakel van beweging en geluid produceren. De kunstenaar was gefascineerd door doelloze beweging en maniakale snelheid, en daarmee ook door het racecircuit. Tinguely ontwierp gedurende drie jaar – van 1988 tot aan zijn overlijden in 1991 – de zijspannen en racepakken van zijn vriend en autocoureur René Progin. De zijspan uit 1988 werd gedemonteerd tot de beroemde sculptuur ‘Shuttlecock’.

Lizzie Veldkamp 

Ook vanaf 7 april is een nieuwe editie van ‘Dreaming Out Loud’ te zien, waarmee SCHUNCK een podium biedt aan jonge architecten en beeldend kunstenaars uit Limburg en de Euregio. Dit voorjaar is het de beurt aan Lizzie Veldkamp. Veldkamp heeft een voorliefde voor bouwplaatsen en de gevolgen van stedelijke transitie in de publieke ruimte. De resultaten van haar voortdurende onderzoek hiernaar toont Veldkamp in een nieuwe serie werken bij SCHUNCK.

Verder te zien bij SCHUNCK 

Momenteel is ook te zien bij SCHUNCK Museum: de eindexamenexpositie van het Bernardinuscollege, de tentoonstellingen in het Kunstdepot en in het Raadhuis de tentoonstelling ‘De collectie van toen tot nu tot ooit’.  

Op 26 april vindt de feestelijke openstelling van vier gloednieuwe exposities plaats. Naast Jean Tinguely en Lizzie Veldkamp openen deze avond ook de tentoonstellling van Alevtina Kakhidze en de nieuwe 'Keuze van'. Tijdens deze avond geniet je óók van een bijzondere reprise van Frictions Festival

Shuttlecock is gratis te bekijken in het Atrium (Glaspaleis), van 7 april t/m 30 juni 2024. Dreaming Out Loud met Lizzie Veldkamp is gratis te bekijken op de +1 van het Glaspaleis, van 7 april t/m 2 juni 2024. De museumzaal van SCHUNCK Glaspaleis is tot september gesloten wegens verbouwing.