Frictions Opening Schunck 2024

Terugblik Frictions Festival

30 Apr 2024

Op 26 april zijn vier nieuwe tentoonstellingen tijdens Frictions Festival opengesteld voor publiek. Jean Tinguely’s Shuttlecock in het Atrium, Lizzie Veldkamp’s werk in het kader van Dreaming Out Loud, de nieuwe ‘Keuze van’ in het Kunstdepot en de tentoonstelling van Alevtina Kakhidze.

Samenwerkingspartners van de afgelopen Frictions edities maakten de avond extra feestelijk. Zo was er muziek van de band Hence the Bravery in het Atrium, droeg Het Belangrijk Genootschap hun werk voor middenin de installatie van Lizzie Veldkamp, en liet skatecollectief Loose Ankles hun kunsten zien tijdens een skate jam voor de Sint Pancratiuskerk.

 

Frictions Opening Schunck 2024
Frictions Opening Schunck

Bijzonder werk in de kerk

In de Sint Pancratiuskerk kun je t/m 1 september op gezette tijden de kunstwerken van veertien Oekraïense kunstenaars bekijken onder de titel ‘What hinders a sermon become one’, samengesteld door Alevtina Kakhidze. Bovendien opende Alevtina haar tentoonstelling ‘Windows, signs of peace’ in de vitrine met een performance.

Lees meer over de tentoonstellingen van Jean Tinguely, Lizzie Veldkamp, De Keuze van Nancy Nijsten en Alevtina Kakhidze.

Frictions Opening Schunck 2024
Frictions April Opening Schunck
Frictions Opening Schunck 24